14 Ocak 2010 Perşembe

Kız Çocukları için Anlatımlı Kalpli Çocuk Kazağı


Yapılışı:
ON -ARKA: Petrol rengi iplik ile 7 ilmek başlanacak. Düz örgü olarak 6 sıra örülüp üzerine I sıra ters örgü yapıldıktan sora düz örgü olarak örgüye devam edilecek. Beden boyu 22 cm’de açık yeşil ile örgüye devam edilip 2 diş haraşo örüldükten sonra Turbo ip ile örgüye devam edilerek ilmekler 1 ters 1 düz olarak dizilip pirinç örgüye başlanacak. 2 sıra örüldükten sonra yanlardan 1 ilmek içerden her 6 sıra örüldükten sonra 1′er ilmek artı şiar yapılarak bedende 97 ilmeğe ulaşılacak. Tüm beden boyu 38 cm’e ulaştığında yanlardan kesimlere başlanıp üst üste 3′er ilmek kesilecek. Yanlardan 3′er ilmekler kesilerek örgüye devam edilip bedende 73 ilmek kaldığında yanlardaki kesimlere devam edilirken ön yaka ortasından 11 ilmek yanlarından da 1 kere 3, 2 kere 2, 3 kere 1 ilmek kesilerek ön parça bitirilecek.
Arka parçada ön parça gibi aynı şekilde başlanıp ön parçada yapılan sıralı işlemler tekrarlanarak örülüp beden boyu 8 cm’de ulaştığında yanlardan kesimlere başlanacak. Yanlardan 2 kere 3′er ilmek kesilip bedende 85 ilmek kaldığında yine yanlardan 3′er ilmekli kesimlere devam edilirken arka otadan 1 ilmek kesilerek arka parça ikiye ayrılacak. Yanlardaki kesimlere devam edilip her bir parçada 21 ilmek kaldığında yanlardan kesimlere devam edilirken parçaların içe bakan kenarlarından 1 kere 8,1 kerede 7 ilmek kesilerek arka parçada bitirilecek.
KOL: Petrol rengi ip ile 49 ilmek başlanacak. 6 sıra düz I sıra ters örgü yapıldıktan sonra düz örgü olarak devam edilirken yanlardan 2 ilmek içerden her 1 sıra bir 2 kere 1 ‘er ilmek artış yapılarak kolda 53 ilmeğe ulaşılacak. Kol boyu 22 cm olduğunda açık yeşil ip ile örgüye haraşo olarak devam edilip 2 diş haraşo örüldükten sonra ilmeler kesilerek kol bitirilecek.
YAKA: Açık yeşil ip ile 75 ilmek başlanacak. Haraşo olarak 1 diş örülüp ilmekler tüm yaka etrafına dikilecek. Arka parçadaki açıklığa tığlama yapılırken iki adet düğme için brit yapılacak.

0 yorum:

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks Design