3 Aralık 2009 Perşembe

Anlatımlı örgü atkı yapılışı, örgü atkı

Anlatımlı örgü atkı yapılışı, örgü atkı


3 numara şiş kullanarak 3 ayrı renk ip ile örünüz. 20 ilmek başlayın ve 1 metre düz örgü örün. Enlemesine ikiye katlayıp dikin. Aynı şekilde diğer iki renk ile de örün. Üç ayrı renk parçayı saç örer gibi örün. Uç kısımlarını dikip ponpon yaparak atkıyı tamamlayın.

Şeker kız çocukları kıyafetleri, kız çocuk elbiseleri

Şeker kız çocukları kıyafetleri, kız çocuk elbiseleri









EL işi anlatımlı örgü elbise modeli

EL işi anlatımlı örgü elbise modeli
Yapılışı: 53 cm zincir çekile- i rek 4 adet zincirle geri dönülür. Her sıra başına 3′er zincirle dönüş yapılır.
1. sıra: 1 adet 3′lü trabzan yapılıp 1 zincir çekilir, 1 zincir atlanır, 1 adet 3′lü trabzan şeklinde sıra tamamlanır.
2. sıra: 3 adet zincir çekilir. 1 adet sık iğne yapılır, 3 adet zincir çekilirek bu şekilde sıra tamamlanır.
3. sıra: 1 adet sık iğne yapılır, 5 adet zincir çekilir, 1 zincir atlanarak 1 adet sık iğne batırılır, 5 adet zincir çekilerek bu şekilde sıra tamamlanır.
4. sıra: Üst sırada 5 adet çekilen zincir içine sık iğne batırılır, diğer 5 zincir içine 8 adet 3′lü trabzan yapılarak bu şekilde sıra tamamlanır.
5. sıra: Zincirlerin içine sık iğne batırılır, trab-zanların üzerine 7 adet oya örülür ve bu şekilde sıra tamamlanır.
6. sıra: 1 adet trabzan yapılır. 5 adet zincir çekilir, 2 atlanarak 3. üzerine trabzan batırılır. 5 zincir çekilir, 1 atlanarak 1 adet trabzan batırılır, 5 adet zincir çekilir, 2 atlanarak 3. üzerine trabzan batırılır, 5 zincir çekilir ve sıra tamamlanır. 7. sıra: 1 adet sık iğne batırılır, 8 trabzan yapılır, 1 sık iğne batırılır, 4 zincir çekilir, 1 sık iğne batırılır — ve bu şekilde sıra tamamlanır. : 24 cm olana kadar aynı şekilde örülür. Son sırada 5′er zincir ‘::”çekilerek batırılır. Daha sonra elbisenin beden kısmına geçilir. Sonraki sırada 5 zincirin içlerine 4′er adet trabzan yapılır.
Daha sonra 3 zincir çekilerek 1 trabzan batırılır, 3 atlanır, 4. trabzana 3 sık iğne batırılır, 2 zincir çekilir, 3 sık iğne batırılır şeklinde sıra tamamlanarak 5 sıra aynı şekilde örülür. Diğer sırada yanlardan l’er ilmek kesilir. 4 sıra kesme işlemi yapılmadan örülür. 5. sırada yanlardan l’er ilmek arttırılır. 6 sıra örülerek kol evi için yanlardan toplam 6 sırada l’er ilmek kesilir. 3 eşit parçaya ayrılarak ortadaki ilmekler yaka için bitirilir. Omuzlar 7′şer sıra daha örülerek bitirilir.
KOLLAR: 30 cm zincir çekilerek elbisenin etek ucunda uygulanan model aynı şekilde yapılır. j 10 cm örülerek son sırada 5′er zincir çekile- jsj rek batırılır. Sonraki sırada 5 zincirin içlerine *P 4′er adet trabzan yapılarak bu şekilde sıra örülür. Daha sonra her sırada yanlardan fg/gmm l’er ilmek arttırılacak şekilde 3 zincir çeki-r^ lerek 1 trabzan batırılır, 3 atlanır, 4. trabza-na 3 sık İğne batırılır, 2 zincir çekilir, 3 sık iğne batınlarak sıra tamamlanarak 15 cm örülür. Her sırada l’er ilmek kesilerek toplam 40 cm’e tamamlanarak bitirilir.KENAR OYALARI: Kol ke-25™ narlarına ve etek uçlarına oya ya pılarak bitirilir. 6 adet zincir çekilerek 2 ilmek atlanıp sık iğne şeklinde batınlarak sıra tamamlanır. Üzerine sık iğne batınlarak bitirilir.
KEMER: 9 adet zincir çekilerek 7 adet 3′lü trabzan batırılır. 1.5 metre örülerek bitirilir.

Örgü boğazlı kazak örneği yapılışı anlatımı

Örgü boğazlı kazak örneği yapılışı anlatımı

ARKA :
100 ilmek başlanır. 1 sıra düz örülüp modelli örgü ile devam edilir.
Beden boyu 40 cm de kol evi için 3+2+1 ilmek kesilir.Beden boyu 58 cm de tüm ilmekler kesilip bitirilir.

ÖN :
100 ilmek başlanır. 1 sıra düz örülüp modelli örgü ile devam edilir.
Beden boyu 40 cm de kol evi için 3+2+1 ilmek kesilir.Beden boyu 52 cm de ön yaka için ortadan 12 ilmek kesilip omuz hizasına kadar yanlarından 1’er ilmek kesilir. Omuzlarda kalan ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.

KOL :
50 ilmek başlanır, 1 sıra düz örgü örülüp 20 cm modelli örgü ile devam edilir.
20 cm den itibaren kol boyu 32 cm de kol evi için 3+2+1 ilmek kesilir.
Toplam kol boyu 65 cm kalan ilmekler kapatılarak bitirilir.

YAKA :
Yaka kenarından şişe 124 ilmek toplanır, 16 cm 2+2 lastik örülüp ikiye katlanarak yaka kenarına dikilir.

Şirin bir hırka örneği

Şirin bir hırka örneği

El emeği göz nuru örgü elbiseler

El emeği göz nuru örgü elbiseler







Kurban etlerinin saklanma süresi, korunma yolları

Kurban etlerinin saklanma süresi, korunma yolları
http://www.gumusova75yil.k12.tr/tr/duyuru/kurban_bayrami.jpg
Et tüketiminin had safhaya ulaştığı Kurban Bayramı'nda, kurban etinin derin dondurucuda eksi 18 derecede en fazla 3 ay boyunca saklanması gerektiği bildirildi.

Fatih Karakılıç'ın Haberi

Bayram ziyaretlerin, ikramların, aile ve dostlarla yenilen yemeklerin önemini bir kez daha ortaya çıkarıyor. Özellikle et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı'nda, kurbanlık etinin nasıl muhafaza edilmesi gerektiği de tartışılıyor. Uzmanlara göre kurban etleri, birer tüketimlik halinde buzdolabı poşetine konularak kaldırılmalı; 0-2 santigrat derecede 3 -5 gün, buzlukta birkaç hafta, eksi 18 derecede ise 3 ay saklanabilir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında Sağlıklı Kurban Kesim Rehberi oluşturdu. Rehberde sağlık kesimin nasıl olacağı anlatılırken etlerin de muhafaza edilmesine detaylıca yer veriliyor. Belediye hazırlanan rehberi şehirdeki tüm evlere ulaştırmayı hedefliyor. Rehberde hayvanı yatırma yöntemleri, kesimde hijyen, kurbanlık seçimi, hayvanlardan bulaşan hastalıklar, kurban kesimi, karnın açılması ve organlarının çıkarılması gibi bilgiler bulunuyor. Rehberde vatandaşların kurban etlerini sağlıklı şekilde saklamaları ve tüketme şekillerine de yer veriliyor. Rehberde, "Kesimden sonra kurban etlerinin, parçalar halinde temiz kaplara konulması ve güneş görmeyen yerde, 14 derecenin altında hava almadan dinlendirilmesi gerekiyor. Kesim sıcaklığının düşmesi için, en az 5 -6 saat bekletildikten sonra buzdolabına kaldırılmalıdır. Kurbanlık etler, henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına, poşet içinde veya hava almayacak durumda büyük parçalar halinde üst üste konulmamalıdır. Bu durumda buzdolabının ısısı, etin iç kısmını soğutmaya yetmeyeceği için çok kısa sürede (2. gün) bozulma ve kokuşma, hatta yeşillenme görülür. Böyle kısımlar kesinlikle tüketilmemeli, hemen atılmalıdır. Kurbanlık etin dayanma süresi, kesim kalitesine ve et parçasının büyüklüğüne göre değişmekle beraber, normal buzdolabı koşullarında 5 -6 gündür. Bu süre, kıymada genellikle 3 gündür. Eğer daha uzun süre muhafaza düşünülüyorsa etler derin dondurucuda (eksi 18 derece) muhafaza edilmelidir. Hayvan kesildiğinde eti oldukça sert olur. Taze etin pişirilmesi ve hazmı zor olur. Kesilen etlerin, en az 24 saat buzdolabında bekletilmesi gerekiyor." denildi.

Kurban etini sene boyunca yemeyi planlayan vatandaşlara da rehberde bir uyarı yapılıyor: "Etler küçük parçalar halinde derin dondurucuda eksi 18 derece 3 ay saklanabilir."

Etlerin çok çabuk bozulabileceğine vurgu yapılan rehberde, etlerin çok kolay bir şekilde buzdolabının derin dondurucu bölmesinde uzun süre saklanabileceği belirtiliyor. Et ve et ürünlerinin çabuk bozulma riski taşıdığının kaydedildiği rehberde şu bilgilere yer veriliyor: "Donmuş etlerin çözdürülüp tekrar dondurulmaları birtakım mikroorganizmaların üremesine imkan sağlıyor. Bu nedenle çözdürülen et tekrar dondurulmamalı, hemen pişirilmeli. Kurban etlerinin bir yemeklik olacak kadar küçük parçalar halinde buzdolabında poşetlerde saklanması en doğrusu."

Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan rehberde, sağlıksız koşullarda kurban kesenlere 69 ile 680 TL arasında para cezası kesileceği hatırlatılıyor...

Gebelikde Cinsiyeti Öğrenmek, Cinsiyet Tahmini !

Gebelikde Cinsiyeti Öğrenmek, Cinsiyet Tahmini !
http://img03.blogcu.com/images/b/i/t/bitkilerlegelenguzellik7/hamile_1241518363.jpg
Cinsiyet tahmini nasıl yapılır hep merak edilmiştir. Peki cinsiyet tahminin nedir? Bebeğin cinsiyeti genellikle ultrasonografi ile gebeliğin 14. haftası ve sonrasında kesin olarak tespit edilebilmektedir. Fakat gebelerin hemen hemen hepsi hamileliklerinin ilk haftalarından itibaren bebeklerinin cinsiyetini tahmin etmeye çalışıp bu konuda yorum yapmaktadırlar. Evet, gebelikte cinsiyet tahmini vazgeçilmez bir süreçtir , ta ki gebeliği takip eden jinekolog ultrasonografi ile bebeğin cinsiyetini kesin olarak görüp aileye söyleyene kadar.. Bu makalede sizler için eğlenceli olması için hem bizim toplumumuzda hem de diğer ülkelerde gebelikte cinisyet tahmini için kullanılan inançları derledik. Hem eğlenin hem de bebeğinizin cinsiyetini tahmin edin… kız mı? yoksa erkek mi??
Cinsiyet tahmini,bebeğiniz erkek tir eğer;
  • Erken gebelikte mide bulantısı hissetmediyseniz,
  • Bebeğinizin doktor tarafından tespit edilen kalp atışı dakikada 140 atıştan daha azsa,
  • Ön tarafınızdan kalçanıza göre daha çok kilo aldıysanız,
  • Bel kısmınız basket topu gibi görünüyorsa,
  • Memelerinizin baş kısmı çok kararırsa,
  • Bebeğinizi aşağıda taşıyorsanız,
  • Özellikle tuzlu ve ekşi yiyecekler canınız çekiyorsa ,
  • Yumurta ve et gibi proteinli gıda aşeriyorsanız,
  • Ayaklarınız gebelikten önceki haline göre daha soğuksa,
  • Bacaklarınızdaki genital bölgenizdeki ve koltuk altınızdaki tüyler hamilelik döneminde daha çabuk uzuyorsa,
  • Elleriniz daha kuruysa,
  • Siz gece uyurken yastıklarınız kuzeye bakıyorsa ,
  • Eşiniz sizinle birlikte kilo alıyorsa,
  • Hamilelik sizi güzelleştirmişse,
  • İdrarınız parlak sarı rengindeyse,
  • Burnunuz yayılıyorsa ve büyüyorsa,
  • Yattığınızda alyansınızı göbeğinizin üzerinde tuttuğunuzda yuvarlaklar çiziyorsa,
  • Özellikle akşamları baş ağrılarınız varsa,
  • Yaşınıza gebe kalma tarihinizi, gebe kaldığınız ayın rakamını eklediğinizde çift sayı çıkıyorsa,
Cinsiyet tahmini, bebeğiniz kız dır eğer;
  • Gebelikte özellikle basenlerinizden ve poponuzdan kilo alıyorsanız,
  • Sol göğsünüz sağ göğsünüzden daha da büyükse,
  • Gebelikte saçınızda kırmızı hatlar, parlak alanlar çıkıyorsa,
  • Bebeğinizi yüksekte taşıyorsanız,
  • Erken hamilelikte mide bulantılarınız çok varsa,
  • Bebeğinizin kalp atışı dakikada en az 140 ve daha fazla ise,
  • Karnınız karpuz gibi büyümüşse,
  • Daha çok tatlı canınız istiyorsa,
  • Aç kaldığınızda özellikle meyvelere aşeriyorsanız,
  • Portakal suyuna aşeriyorsanız,
  • Hamilelik dönemi boyunca normal zamanki kadar iyi görünmüyorsanız, gebelik sizi çirkinleştirmişse ,
  • Gebelik dönemi boyunca normalden daha huysuzsanız,
  • Gebelikte yüzünüz normalden daha çok ödemli ve patlaksa,
  • Kahvaltıda ekmeğin ucunun tepesini yemeyi reddediyorsanız,
  • Göğüsleriniz gerçekten çok büyüdüyse,
  • Siz geceleri uyurken yastıklarınız güneye bakıyorsa,
  • İdrarınız donuk sarı renginde ise,
  • Sırt üstü yattığınızda alyansınızı göbeğinizin üzerine tuttuğunuzda bir taraftan öteki tarafa hareket ediyorsa,
  • Yaşınıza gebe kalma tarihinizi, gebe kaldığınız ayın rakamını eklediğinizde tek sayı çıkıyorsa,
Cinsiyet tahmini için yukarıda verilmiş batıl inançlar ve bilgiler sadece eğlenmeniz içindir. Bebeğinizin gerçek cinsiyetinin ne olduğunu doktorunuz ultrasonografi ile tespit edecektir.

Tüm Müslüman Aleminin Kurban Bayramı Kutlu ve Mutlu Olsun...

Tüm Müslüman Aleminin Kurban Bayramı Kutlu ve Mutlu Olsun...
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs115.snc3/16231_202244611720_120996901720_3406832_2005150_a.jpg
Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle...Kurban Bayramınız Mübarek Olsun...

Kelebek şeklinde örgü yastık

Kelebek şeklinde örgü yastık

Güzel örgü şal çeşitleri, bayan örgü şal modelleri

Güzel örgü şal çeşitleri, bayan örgü şal modelleri




Nokutlu Dana Yahni Yapılışının Anlatımı

Nokutlu Dana Yahni Yapılışının Anlatımı
MALZEMELER
(6 kişilik)
750 gr dana kuşbaşı
6 kiraz domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı küp doğranmış sarı ve kırmızı dolmalık biber 10 arpacık soğan
1 soğan
4 diş sarımsak
100 gr tere
1.5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı un
2 taze soğan sapı Birkaç dereotu
HAZIRLANIŞI
Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin. Arpacık soğanları soyun. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Ayçiçeği yağını bir tencerede ısıtın. Et, soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin. Et suyunu salıp çekince unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak suyu azar azar yedirerek ekleyin. Arpacık soğanları ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Nohut ve biberleri ekleyip 5 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp yahniyi ocaktan alın. Taze soğan saplarını doğrayın. Yahniyi servis tabağına alın. Üzerine dereotu ile taze soğan saplarını serpiştirip sıcak servis yapın.

Kurban Etinin Tüketilmesi, Kurban Eti Ne Zaman Tüketilmeli ?

Kurban Etinin Tüketilmesi, Kurban Eti Ne Zaman Tüketilmeli ?
http://www.risalehaber.com/images/news/62330.jpg
Et tüketiminin had safhaya ulaştığı Kurban Bayramı'nda, özellikle sağlık problemi olanlar beslenmelerine dikkat etmeli. Aksi halde yaşanan bayram coşkusuna gölge düşebilir....



Et tüketiminin had safhaya ulaştığı Kurban Bayramı'nda, özellikle sağlık problemi olanlar beslenmelerine dikkat etmeli. Aksi halde yaşanan bayram coşkusuna gölge düşebilir....

Bayram; ziyaretlerin, ikramların, aile ve dostlarla yenilen yemeklerin öneminin bir kez daha ortaya çıktığı bir süreç. Özellikle et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı'nda, bayramın coşkusuna gölge düşürmemek için yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor. Şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide-bağırsak ve diyabet (şeker) hastalığı olan kişiler, Kurban Bayramı'nda beslenmelerine her zamankinden daha çok özen göstermeli. Beslenme sosyal bir ihtiyaç olduğu için, herhangi bir sağlık sorunu olmadığı sürece (diyabet, alerji vb.) besinlere yasak koymak kişilerde mutsuzluk yaratıyor. Bu nedenle sınırlı tüketmemiz gereken besinlerin bilincinde, ama yasakların yer almadığı bir beslenme sistemi uygulamak gerekiyor. Öncelikle, Kurban Bayramı'nda kurban etinin nasıl pişirileceği, saklanacağı, etlerin nasıl tüketileceğini öğrenmekte fayda var...

Kurban eti ne zaman tüketilmeli?
Etler yeni kesildiğinde 'ölüm katılığı' adı verilen sertlik, hem pişirmede hem de sindirimde zorluğa yol açar. Bu nedenle, özellikle mide-bağırsak hastalığı olan kişilerin kurban etlerini hemen tüketmemesi gerekiyor. Etler, buzdolabında 24-48 saat beklettikten sonra uygun yöntem kullanılarak pişirildikten sonra tüketilmeli. Çünkü, bekleme sürecinde etin içinde bulunan enzimler, kendi kendini bir anlamda sindirerek tüketime hazır hale gelmesini sağlar.

Kurban etleri nasıl saklanmalı?
Kurban etleri, birer tüketimlik halinde buzdolabı poşetine konularak kaldırılmalı; 0-2 santigrat derecede 3-5 gün, buzlukta birkaç hafta, -18 derecede ise 3 ay saklanabilir.

Donmuş kurban etleri nasıl çözdürülmeli?
Et; potansiyel riskli, yani kolay bozulabilme riski taşıyan bir besindir. Özellikle de büyük miktarlar halinde buzdolabına kaldırılan etler, buzu çözülmesi için dondurucudan dolabın içine alınmalı. Buzdolabındaki sebzeliğin üzerinde bulunan alt bölmede çözülmesi beklenmeli. Ancak, buzu çözülen etler asla tekrar dondurulmamalı.

Kurban etleri ne kadar pişmeli?
Kurban etlerinin çiğ veya az pişmiş halde tüketilmesi, bağırsaklarda mikroorganizmaların ve çeşitli parazitlerin oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle tüm bireylerin, (düşüğe sebep olma ihtimali olabileceğinden) özellikle hamile, yaşlı ve çocukların çiğ veya az pişmiş etleri yemeleri sakıncalıdır.

Kurban etlerini nasıl pişirmeliyiz?
Daha çok ızgara, fırınlama, buğulama ve haşlama gibi yöntemler tercih edilmeli, çok yüksek ısıda çok uzun süre pişirmekten, kavurmalardan ve kızartmalardan kaçınılmalıdır. Etli yemeklere yağ eklenmemeli, etin kendi yağı ile pişirme tercih edilmelidir. Ayrıca kuyruk yağı, iç yağı veya tereyağı et yemeklerinde kullanılmamalıdır.

BESLENME ÖNERİLERİ
Tüm bireyler, özellikle de kalp-damar hastalığı, kolesterol yüksekliği, diyabet (şeker hastalığı), hipoglisemik yatkınlığı, yüksek tansiyonu ve mide rahatsızlığı olan kişiler, Kurban Bayramı'nda, diyetlerini bozmamalı, doymuş yağ ve kolesterol alımını azaltmak için, yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli, sakatatlardan, aşırı besin tüketiminden kaçınmalıdır. Etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi veya salata ile tüketilmesi, besin çeşitliliği sayesinde dengeli beslenme sağlar. Ayrıca domates, maydanoz, limon, biber vb. sebzeler C vitamini içerdiği için ette bulunan demirin emilimini artırır. Ayrıca sebze ve salatayla tüketim, posa alımını yükselterek, tokluk hissini sağlar ve bağırsak faaliyetlerinin sağlığı için çok yararlıdır. Öte yandan ziyaretlerde, birbirinden güzel ve bayrama özel hazırlanmış yemekler ve misafirperverlik kültürümüzün uzantısı olan ısrar, çok cezbedici olabilir. Eğer kilo kontrolü amacıyla belli bir program izliyorsanız, sonradan pişman olmamak için baştan doğru stratejilere sahip olmanız gerekir.

Kurban Eti Nasıl Saklanır, Kurban Etini Saklamak!

Kurban Eti Nasıl Saklanır, Kurban Etini Saklamak!
http://www.risalehaber.com/images/news/62330.jpg
Et ve et ürünleri çabuk bozulma riski taşıyor. Donmuş etlerin çözdürülüp tekrar dondurulmaları birtakım mikroorganizmaların üremesine imkan sağlıyor. Bu nedenle çözdürülen et tekrar dondurulmamalı, hemen pişirilmeli. Kurban etleri bir yemeklik olacak kadar küçük parçalar halinde buzdolabında poşetlerde saklanmalı.

Et yerine kas yememek için, eti dinlendirin

Kurban etini hemen buzdolabına atarsanız lastik gibi sert olur. Kas yerine et yemek istemiyorsak kurban etleri parçalar halinde temiz kaplara konulmalı ve önce güneş görmeyen serin bir yerde (14 santigrat derecenin altında) hava alması sağlanarak kesim sıcaklığının oda ısısına düşmesi beklenmeli. Bu süre 5-6 saati geçmemeli. Daha sonra et buzdolabına kaldırılmalı.

Büyük parçalar bozulmaya sebep olur

Kurbanlık etler henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına poşet içinde veya hava alamayacak bir durumda büyük parçalar halinde üst üste konulursa buzdolabı ısısı etin iç kısımlarını soğutmaya yetmez. Bu nedenle etin hava almayan kısımlarında çok kısa sürede (ikinci günde) bozulma ve kokuşma hatta yeşillenme görülür.

Yeşillenmiş et yenilmemeli

Yeşillenme görülen kısımlar kesinlikle tüketilmeyip atılmalıdır. Kurbanlık etin dayanma süresi kesim kalitesine ve et parçasının büyüklüğüne göre değişmekle beraber normal buzdolabı şartlarında 5 veya 6 gündür. Bu süre kıymada genellikle 3 gündür.

Soğuk kasılması, eti sertleştirir

Etler henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına veya 10 santigrat derecenin altında bir ortamda tutulursa soğuk kasılması denilen durum ortaya çıkar. Düzensiz kasılmalar nedeni ile et tam bir olgunlaşma evresi geçiremediğinden sert yapı ve lezzet kaybı görülür.

Buzdolabının en soğuk bölümünde saklanmalıdır

Küçük parçalara ayrılmış olan etler, dilimlenerek hazırlanan etlere göre daha önce tüketilmelidir.
Buzdolabında taze olarak saklanası sırasında etin su salmasını önlemek amacıyla; cam, çelik, veya plastik kaplar tercih edilmelidir. Kurbanlık etin dayanma süresi, kesim kalitesine ve et parçasının büyüklüğüne göre değişmekle beraber, normal buzdolabı koşullarında 5 -6 gündür. Bu süre, kıymada genellikle 3 gündür. Eğer daha uzun süre (3 ay) muhafaza düşünülüyorsa etler derin dondurucuda (eksi 18 derece) muhafaza edilmelidir.

Dondurularak saklanacak etler, kullanımlık porsiyonlara bölünerek saklanmalıdır. Etler, alüminyum folyo, streç film veya yağlı kağıt ile sarılmalıdır.

Çözdürme işlemi buzdolabında yapılmalıdır

Çözdürülmüş etler bekletilmeden tüketilmelidir. Hazırlanan paketler 3 sıradan daha fazla üst üste konmamalıdır.

Pişmiş et ile çiğ et daima birbirine değmeyecek şekilde saklanmalıdır.

Buzdolabında özel et saklama bölümünün olmaması durumunda, çiğ et buzdolabının en alt rafında, pişmiş et buzdolabının en üst rafında saklanmalıdır. Bu şekilde bir saklama, çiğ et suyunun pişmiş et içerisine damlaması sonucunda oluşabilecek tüm riskleri önleyecektir.

Kırmızı et ile beyaz etler birbirine değmeyecek şekilde saklanmalıdır.

Etleri veya kemikleri haşlandıktan sonra et suyunun tamamını kullanmayacaksanız buz kalıbında porsiyonlar halinde dondurabilir, yemek veya çorbalarınıza lezzet vermesi amacıyla kullanabilirsiniz.

Etlerin Soslanması

Soslama; etleri lezzetlendirmek, sululuğunu ve gevrekliğini artırmak amacıyla yapılır. İsteğe bağlı olarak tatlı veya ekşi, baharatlı, meyve aromalı gibi değişik tatlarda hazırlanabilir.
Soslarda tuz olmamalıdır. Tuz, etin suyunu salmasına ve etin pişme sırasında kurumasına neden olur. Tuz, piştikten sonra üzerine ilave edilmelidir.

İğne oyası çiçek modeli

İğne oyası çiçek modeli

Tığ işi bebek patik modelleri, bebek patikleri

Tığ işi bebek patik modelleri, bebek patikleri


Tığ İşi Bebek Patikleri


Bebebk patiği yapımının resimli anlatımı ve bebek patikleri

Bebebk patiği yapımının resimli anlatımı ve bebek patikleri
BEBEK PATİĞİ YAPILIŞI :
54 ilmek başlayın 6 sıra haraşo örün.
Sonra 1 sıra 2 kes 1 artır 2 kes 1 artırın. Bu sıraya kurdele geçirin.
2 sıra daha haraşo örün.
22 ilmek haraşo sonra beyaz ipliğimi bağlayın 10 ilmek. 10 uncu ilmeğin yanındakiyle kesin.Geri dönün Son ilmeği yanındakiyle kesin. Orta hep 10 ilmek kalacak. Yanlardan azalma olacak.
Kenarlarda 13 ortada 10 ilmek kalınca tekrar pembe iplikle 2 sıra daha haraşo örülecek.
1 sıra daha ajur konacak. 2 kes 1 artırın.
4 sıra haraşo
4 sırada beyaz renkler haraşo örülüp kesilecek.






Örgü Parmaksız Eldivenler, parmaksız eldiven modelleri

Örgü Parmaksız Eldivenler, parmaksız eldiven modelleri







Güzel bebek örgüleri, bebek örgüsü

Güzel bebek örgüleri, bebek örgüsü
















 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks Design