21 Aralık 2009 Pazartesi

Örgü Günleri # 9

Sevgili Nurcan'ın ev sahipliğini yaptığı Bebek Hırkası konulu etkinliğimiz sona erdi, biribirinden güzel minicik hırkaları görmek için aşağıdaki linklere bekliyoruz.


10. etkinliğin ev sahibi olmak isteyenler elorgusu@gmail.com adresine maillerinizi bekliyoruz.

Sevgiler

Örgü Günleri # 10

Örgü günlerimizin 10.suna Edaca30 blogunun sahibi sevgili Eda bizleri misafir edecek. Konu, tarih ve logo için blogunu takip edebilirsiniz.

Sevgiler

Blog kopyacıları

Bu akşam aslında bu yakınlarda üzerinde uğraştığım örgülerle ilgili yazacaktım. Ama internette dolaşırken 2 hırsız siteye rastlayınca tüm yazma hevesim kaçtı.

Benim zaman harcayarak belki birilerinin işine yarar, faydalı olurum diye yazdığım, uğraştığım bir çok yazımı kendi sayfalarına kopyalamış bu 2 site. İnsana bu kadar da olmaz ki dedirtecek derecede kopyacılar. Bu sitelerden birinde yazılarım ve hatta bir çok başka blogun yazıları birebir, hiç bir kaynak göstermeden, kopyalanıyor. Diğer sitede ise sadece siteye hit çekecek şekilde yazı tamamen ya da bir kısmı kopyalanmış.

Daha çok hit almalarına neden olmamak için burda linkleri vermiyorum, zaten onların da istedikleri bu.

Kopyacı bloglar

Çok istek geldiği için hırsız sitelerin linklerini yayınlıyorum:

HIRSIZ SİTE -1 : http://www.uygulama.org/

bi burdaki yazıma bakın;
http://elorgusu.blogspot.com/2007/12/8.html

bir de buraya;
http://www.uygulama.org/8/index.html

Bu linkler sadece birer örnek, örgü kaynakları ile ilgili ve daha bir sürü yazımı da aynen kopyalamış. Kopyalanmış yazılarımı sabrıp yetip sayamadım, siz de bi bakın bakalım, sizin kaç yazınız çalınmış?

**********************************************************************

HIRSIZ SİTE -2 : http://www.e-hobiler.com/

bi burdaki yazıma bakın;
http://elorgusu.blogspot.com/2007/12/8.html
http://elorgusu.blogspot.com/2007/12/beyaz-anta.html

bir de buraya;
http://www.e-hobiler.com/orgu/orgu-gunleri-8-icin-bereler.html
http://www.e-hobiler.com/orgu/beyaz-canta.html








Deryalı fikirler

Deryalı Fikirler dergisini 2 aydır alamıyorum, acaba dergi kapandı mı? Bilgisi olan var mı? yoksa ben marketten almak için geç mi kalıyorum :(

Örgü Günleri # 10 Oyuncak Ör


Sevgili Eda'nın evsahipliğini yaptığı 10. etkinliğimizin konusu örgü oyuncaklardı. Renkleri ve çıkardığı ses ile bebekleri cezbedecek basit bir oyuncak hazırladım.

Boş bir kola kutusunun içine nohut, kuru fasulye, fındık gibi salladıkça ses çıkaracak malzemelerden bir kaç tane atıp ağzını bantlıyorsunuz. Kutunun etrafını saracak şekilde geniş, kenarlarından da tutulabilecek kadar uzun örüp dikiyorsunuz. İşte bu kadar basit :)

Bravo Örgü Yünleri - Örgü Yarışması


Bugün bana iletilen yarışma ile ilgili maili aynen yayınlıyorum.

SICACIK YÜNLER MAHARETLİ ELLERLE BULUŞACAK, RENGARENK İLMEKLERLE BİR SEVGİ ZİNCİRİ KURULACAK…..

Bravo El Örgü yünlerinin sponsorluğunda, Profilo Alışveriş Merkezi ve Maya Halkla İlişkilerin birlikte düzenleyeceği, ÇYDD’nin destek verdiği; atkı-eldiven-bere konulu örgü yarışması, tüm örgü severleri yarışmaya davet ediyor..…

Sanatçıdan ev kadınına, öğrenciden örgüye meraklı erkeklere kadar herkesin elinden şişler düşmüyor. Profilo Alışveriş Merkezi ve Bravo, ninelerimizden bugüne uzanan geleneklerimize sahip çıkıyor. Rengarenk, cıvıl cıvıl yünleri, hayal gücünüzü harekete geçirmek için kullanın. İster atkı ister bere isterseniz eldiven örün, en güzel deseni siz yaratın, tüm Türkiye’ye maharetinizi kanıtlayın.

15-29 Şubat 2008 tarihleri arasında gerçekleşecek bu eğlenceli ve heyecanlı yarışmaya katılmak için, ördüğünüz atkı, eldiven ve bereleri Profilo Alışveriş Merkezindeki Bravo Örgü standına teslim edebilir veya posta-kargo ile gönderebilirsiniz.

“İnce, kalın, kırmızı, yeşil, mor, beyaz, akıllı yün, petek furfur, soft, simli tiftik, angora, ” Bravo çeşitlerinden meydana gelecek eldivenler, atkılar ve bereler 15 gün süre ile alışveriş merkezindeki Bravo Örgü standında toplanacak ve finalde toplanan tüm bu ürünler ÇYDD derneğinin de katkılarıyla Doğu’da ki okullara hediye edilecektir.

Dereceye girenlere sürpriz hediyeler verilecek olan yarışma da amaç; hem en yaratıcı ve güzel örgüleri bir araya getirmek hem de elde edilen tüm ürünleri Doğu’da ki öğrencilere göndererek bir yardımlaşma zinciri başlatmaktır. Ayrıca, yarışmada derece alan ürünler, örgücüsünün ismi ile beraber Bravo Örgü dergisinde yayınlanacak ve dergiler ilk kendilerine ulaştırılacaktır.

Yarışma için detaylı bilgiyi; 0212 226 48 63 numaralı telefonu arayarak öğrenebilirsiniz.

Örgü Günleri # 10

10. etkinliğimizin ev sahibi sevgili Eda'nın blogunda yayınladığı birbirinden güzel 30 elişi oyuncağı ve Eda'nın kendi yaptıklarını görmek için aşağıdaki linkleri vakit kaybetmeden tıklayın.

1. bölüm : http://edaca30.blogcu.com/6840161/
2. bölüm : http://edaca30.blogcu.com/7566051/
3. bölüm : http://edaca30.blogcu.com/8043641/
4. bölüm : http://edaca30.blogcu.com/6993131/

Örgü Günleri # 11

11. etkinliğimizde Maviş62 bloguna misafir oluyoruz. Bu seferki konumuz, evdeki arta kalan ipleri ne yapsak acaba? Benim aklıma 2-3 proje şimdiden geldi. Aslında çok basit şeyler ve kısa zamanda bitecek gibi. Detayları ve logo için Maviş62'ye uğramayı unutmayın.

Sevgiler

Mor Bebek yeleği

Daha önceki yazımda Sezer hanımın şeker torunu için yaptığı yelekleri paylaşmıştık. Ufaklık biraz büyüyünce Sezer hanım saolsun bizimle nasıl yapıldığını paylaştı. Anlatımını aynen aktarıyorum;


Merhaba Elorgusu DOSTLARIM

Sizlere hemen yazamadim. Su an yelegin oldugu yer olan torunumun yanindayim. Onunla gunlerim o kadar dolu geciyor ki firsatim olmadi, kusura bakmayin. Umarim anlatisimla sizlere yardimci olurum.


BEBEK YELEGI

Baslangic icin 84 ilmek atiliyor. (bu ilmegi yununuze ve sisinize gore degistirebilirsiniz.) 3 sira harosa oruluyor. Onler 15 ser ilmek, arka 30 ilmek, kollar 8 er ilmek , on ve arka parcayla kollarin arasinda 2 ser ilmek bulunacak

3 SIRA HAROSADAN SONRA 1. SIRA : dugme ve ilik icin 8 ilmek harosa orun, 8 ilmek duz orun, 1 ilmek sisinize atin 2 ilmek harosa (ters) orun, 1 ilmek atin, omuz (kol) icin 8 ilmek duz orun, bir ilmek atin, 2 ilmek harosa orun 1 ilmek atin. 15 ilmek arka parca icin duz orun, 1 atin 2 ilmek harosa orup bir atin, 8 ilmek ikinci omuz icin duz orun 1 atin 2 ilmek harosa orun, 1 atin, 8 ilmek duz orup 8 ilmek harosa orerek 1. sirayi tamamlayin. arkasi devamli ters orulecek.

Bu islemi 2 sirada bir artirmak uzere (yelegin yuzunde artirmalar olacak) kollarin yanindaki delikler 15 tane olmak uzere tekrarlayip robayi bitirin. İsterseniz benim yaptigim gibi evde kalan yunlerinizi degerlendirebilirsiniz aralardaki 3 sira harosalari degisik renklerde yapabilirsiniz. Robanin altindaki ornegi de zevkinize gore degistirebilirsiniz.

Ben ornege gectigimde 8 ilmek harosa ordum, (dugme ya da ilik icin) 2 sira ornegi kurmadan duz gidip geldim sisinize ve orneginize gore bu sirada bedeni arttirabilirsiniz ve kollari da ayirmalisiniz.

NOT:Eger ceket yaparsaniz koltuklarin altindan 4 bir taraftan 4 bir taraftan kollarin ilmegini artirin.

Onlerin hemen 8 sira harosasindan sonra yarim ornek koydum1 harosa or, 2 ilmegi harosa alarak kes, diger 2 ilmegi de harosa olarak kes, 1 at 1 duz or, 1 at 1 duz or, 1 at 1duz or, 1 at; 1 ilmek harosa or, 2 ilmek keserek harosa or, 2 ilmek keserek harosa or, 2 ilmek keserek harosa or, 2 ilmek keserek harosa or. ( 5 ilmek harosa olacak) sadece harosanin 1 tanesi kesilmeden orulecek. Boylelikle 4 ilmek artirilip 4 ilmek kesilmis olacak. Ornegin devami yine 1 atip 1 duz orgu, 1 atip 1duz, 1 atip 1duz, 1 atip 1 harosa, 2 ilmek kesilerek harosa, 2 ilmek kesilerek harosa, 2 ilmek kesilerek harosa, 2 ilmek kesilerek harosa oruluyor. Diger yana da yarim ornek gelecek sekilde hesaplayarak bitiriyorsunuz.

ETEK UCU VE KOLLARIN FARBASI: Etekte 8 ilmek harosadan sonra 1 atin 4 ters orun , 1 atin 4 ters orun..... sisin sonuna kadar. Arkadan gelirken yuzu yuz tersi ders orun, attiginiz ilmekler arkada ters olacak. 3.SIRA:8 ilmek orun, 1 atin, 1 duz orun, 4 ilmek ters orun, 1 at, 1 duz or 4 ters........
5.SIRA:8 ilmek orun 1 atin 2 duz orun 4 ilmek ters orun ,1 atin 2ilmek duz 4 ilmek ters orun.......7.SIRA:8 ilmek orun 3 duz orun 4 ilmek ters orun...... ben 4 ilmek artirana kadar yaptim, isterseniz artirabilirsiniz. En son sirayi 8 harosadan sonra 4 ilmek duz 4 ilmek ters olarak orup arkadan kapattim.

Bilmiyorum bu anlatisimla sizlere nekadar yardimci olacagim. Umarim anlatabilmisimdir. Yazimdaki imla hatalarimi hos gorun, su an Amerikadayim. Bizim harflerimizdeki unluler onlarda eksik. Anlamadiginiz bir yer olursa lutfen sorun, anlatimim biraz uzun oldu ama her sey cok kolay.


Sevgiler

Maviş patikler


Yakın bir arkadaşımın 8 aylık oğluşu için bu patikleri ördüm. Küçük de olduğu için hemencecik örülüyor.

Malzemeler : Nako vizyon ip, 5 numara şiş

Yapılışı : 20 ilmekle başlanır, 40 sıra haroşo örülür. 6 tane ilmek kesilir, her biri 3 sıra olacak şekilde 5 tane haraşo, 6 tane de düz örülür. Dalga kısımları büzülerek, kenarı dikilir. Erkek bebek için olduğu için ponpon yapmadım, ama kız bebekler için süslenebilir.

Bu modelin daha farklı bir anlatımı ve rengi için Nagice'nin bu yazısına gözatabilirsiniz.

Projelerini takip ettiğim bu yabancı blogda farklı örme yöntemini (bilek kısmını oluşturan haroşo kısımı bir bütün olarak değil, başta ve sonda olacak şekilde örebilirsiniz) ve dikişle ilgili detaylı resimleri görebilirsiniz.



Bebek şekeri için bir arkadaşımın annesi aşağı mini patikleri hazırlamış, fikir vermesi için ekliyorum.

Anchor Örgü Yarışması

Bugün mailime gelen yarışma duyurusunu aynen yayınlıyorum. Yazıları okuyabilmek için resmin üzerine tıklayın.


Örgü Günleri # 11 Kalanları değerlendirelim


Evsahipliğini Maviş62-Hobilerim blogunun yaptığı 11. örgü günlerinin konusu evde kalan küçük iplerin değerlendirilmesi ile ilgiliydi. Çok az ip ve çok kısa zamanda hazırlanacak şeyler hazırladım. (Resimlerin üzerine tıkladığınızda büyük olarak görebilirsiniz. )

İçine bir kart, biraz para koymak için mini cüzdan


Bu yaz sarı çok moda olduğu sarı saç bandı


Ve çok nerdeyse 10 dakika gibi bir sürede yapılıp bitecek pembe kitap ayracı

Örgü Günleri # 12 - Mutfak


Sevgili Beyhan'ın sahipliğini yaptığı mutfak aksesuarları konulu 12. etkinliğimiz için teflon tava koruyucu hazırladım.

Mutfak dolaplarında tavaları üstüste koyduğumda teflonun zarar görememesi için aralarına kağıt havlu koyarım. Ama bu yeşil file daha pratik ve yumuşak oldu. File şeklinde olduğu için kısa zamanda örüp bitirdim. Evde kalan ipleri de bu şekilde değerlendirebilirsiniz.

Örgü Günleri # 13

Yaz tatiline girmeden son etkiliğimizin ev sahipliğini Seragun yapıyor. Bu sefer kumaş ve örgüyü birleştiriyoruz, bakalım bakalım kimbilir neler çıkacak. 10 hazirana kadar zamanımız var :)

Kıştan kalan çantalar


Bu kış elişi konusunda çok tembeldim, çabuk bitsin, kolay bitsin diye renklerine vurulup aldığım iplerle çanta başladım, ama hepsi bi şekilde yarım kaldı, astar ve sağ işini bir türlü halledemedim.

Sanki bu çantalar yarım kalmamış gibi yabancı sitelerde sıklıkla rastladığım Fat Bottom Bag adlı çanta modeline başladım, şimdilik yarıladım gibi, bakalım bakalım sonuç nasıl olacak :)


Zeynep'in bebek battaniyesi

Arzu hanım tunus işi üzerine kar motifleri çarpı işi olarak işlenmiş Zeynep'in battaniyesini bizimle paylaştı.

Zeynep güzel günlerde kullansın diyelim :)






Örgü Günleri # 13


Daha önceden aldığın askılı beyaz tişörtümü renklendirmek için askılarına ve etekleri için tığla kesmeşeker modeli ördüm.
Kumaş ve örgünün buluştuğu muhteşem modeller için Seragun'un blogunu ziyaret etmeyi unutmayın.
Sevgiler

Örgü Günleri # 13

Yaz tatiline girmeden son etkiliğimizin ev sahipliğini Seragun yapıyor. Bu sefer kumaş ve örgüyü birleştiriyoruz, bakalım bakalım kimbilir neler çıkacak. 10 hazirana kadar zamanımız var :)

Kıştan kalan çantalar


Bu kış elişi konusunda çok tembeldim, çabuk bitsin, kolay bitsin diye renklerine vurulup aldığım iplerle çanta başladım, ama hepsi bi şekilde yarım kaldı, astar ve sağ işini bir türlü halledemedim.

Sanki bu çantalar yarım kalmamış gibi yabancı sitelerde sıklıkla rastladığım Fat Bottom Bag adlı çanta modeline başladım, şimdilik yarıladım gibi, bakalım bakalım sonuç nasıl olacak :)


Zeynep'in bebek battaniyesi

Arzu hanım tunus işi üzerine kar motifleri çarpı işi olarak işlenmiş Zeynep'in battaniyesini bizimle paylaştı.

Zeynep güzel günlerde kullansın diyelim :)






Örgü Günleri # 13


Daha önceden aldığın askılı beyaz tişörtümü renklendirmek için askılarına ve etekleri için tığla kesmeşeker modeli ördüm.
Kumaş ve örgünün buluştuğu muhteşem modeller için Seragun'un blogunu ziyaret etmeyi unutmayın.
Sevgiler

Örgü Etkinlikleri

Yaz geldi, sıcaklar bastırdı, okullar tatil oldu, SBS, OKS, ÖSS gibi bilimum sınavlar bitti. Bizim etkinliklere de mola verme zamanı geldi.

Sonbaharda yeni konular ve yeni evsahipleriyle görüşmek üzere...

Yazın fırsat buldukça kendi yaptığım elişlerini, bilgileri burdan paylaşmaya devam edeceğim, ziyaretinizi beklerim :)

Sevgiler

Seninle Dergisi

Merhabalar,

Bu ay Seninle dergisi temel örgü tekniklerinin ve 50 tane desenin de yapılışının anlatıldığı örgü kitapçığı veriyor ilgilenenlere duyurulur.

http://www.seninle.com.tr/ekler/01280/

DNR'da dolaşırken içinde daha detaylı ve daha fazla modelin anlatıldığı İngilizce bir kitaba rastlamıştım, ama kararsızlık edip almamıştım, daha sonra Amazon'dan sipariş ettim. ENCYCLOPEDIA OF KNITTING: A Step-by-Step Visual Guide, With an Inspirational adlı kitabı elimde güzel referans bir kitap olsun diyenlere öneririm. Ancak az biraz İngilizce bilmenizde fayda var.


Alize ve Burda Dergisi’nin ortaklaşa düzenlediği yarışmada, 0-12 yaş bebek ve çocuklar için örgü örülecek. En çok beğenilen ilk 10 örgü modeli finale kalacak.

Alize, 25. yılına özel sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir yarışma düzenliyor. Burda Dergisi ile ortaklaşa yürütülen yarışmada, 0-12 bebek ve çocuklar için herhangi bir örgü ipliğiyle kazak, yelek, şapka, süveter, atkı veya eldiven örülecek.

15 Aralık tarihine kadar gönderim yapılabilecek yarışma sonunda gönderilen bütün örgü modelleri, ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılmak üzere, ilgili yardım kuruluşlarına bağışlanacak.

Alize ve Burda Dergisi yetkilileri tarafından gerçekleştirecek eleme sonucunda, en çok beğenilen ilk 10 örgü modeli finale kalacak ve birbirinden güzel hediyeler kazanacak.


Yarışmaya nasıl katılacaksınız?

* 0-12 yaş bebek ve çocuklar için markaları ne olursa olsun herhangi bir örgü ipliğiyle kazak, yelek, şapka, süveter, atkı veya eldiven gibi istediğinizi örün. Ördüğünüz ürünü, 15 Aralık’a kadar; ad soyadı, telefon ve adres bilgilerinizle birlikte, Alize Pazarlama Tekstil San. ve Tic. Ltd., Metropol Center, K:11, D:44 Merter, 34010 İstanbul, Tel: 0212 481 75 20 adresine gönderin.

* Dikkat etmeniz gereken tek kural, kullanacağınız ipliğin yeni olması yani daha önce kullanıp sökülmüş bir iplik olmaması gerekiyor.


Ödüller :

• İlk 10 finaliste Alize Hediye Sepeti ve Burda Dergisi’nin 1 yıllık abonelik
• Gönderen ilk 100 kişiye Alize Örgü iplikleri
• Gönderilen modellerin Alize Bebe Dergisi’nde yayınlanma şansı


Tekrar merhaba

Bloga yazmayalı nerdeyse 1 seneyi geçmiş. Ortalıklarda görünmememin hayırlı ve güzel bir sebebi vardı : 12 agustos 2009'da tek yumurta ikizi erkek bebeklerim Çağlar ve Doruk ailemize katıldılar, geçtiğimiz hafta 3 aylık oldular :)

Hamileliğim biraz zor geçti, bu süre içinde bi de taşındık. Bıdıklar da biraz fazla gazlı olunca internet dünyasından epey uzakta kaldım. Gaz sorunumuz bitti mi, hayır malesef hala bitmedi. Umarım ilerleyen haftalarda bu sorunu hallederiz. Şurup, rezene çayı, masaj bi şekilde idare ediyoruz.

Örgü kıyafetlerimizi -yapılışlarını malesef bilmiyorum - fikir vermesi açısından sizlerle paylaşıyorum.

Hediye Gelen Yeleklerimiz








Seninle Dergisi

Merhabalar,

Bu ay Seninle dergisi temel örgü tekniklerinin ve 50 tane desenin de yapılışının anlatıldığı örgü kitapçığı veriyor ilgilenenlere duyurulur.

http://www.seninle.com.tr/ekler/01280/

DNR'da dolaşırken içinde daha detaylı ve daha fazla modelin anlatıldığı İngilizce bir kitaba rastlamıştım, ama kararsızlık edip almamıştım, daha sonra Amazon'dan sipariş ettim. ENCYCLOPEDIA OF KNITTING: A Step-by-Step Visual Guide, With an Inspirational adlı kitabı elimde güzel referans bir kitap olsun diyenlere öneririm. Ancak az biraz İngilizce bilmenizde fayda var.

Babaannemizin ördükleri








Alize ve Burda Dergisi’nin ortaklaşa düzenlediği yarışmada, 0-12 yaş bebek ve çocuklar için örgü örülecek. En çok beğenilen ilk 10 örgü modeli finale kalacak.

Alize, 25. yılına özel sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir yarışma düzenliyor. Burda Dergisi ile ortaklaşa yürütülen yarışmada, 0-12 bebek ve çocuklar için herhangi bir örgü ipliğiyle kazak, yelek, şapka, süveter, atkı veya eldiven örülecek.

15 Aralık tarihine kadar gönderim yapılabilecek yarışma sonunda gönderilen bütün örgü modelleri, ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılmak üzere, ilgili yardım kuruluşlarına bağışlanacak.

Alize ve Burda Dergisi yetkilileri tarafından gerçekleştirecek eleme sonucunda, en çok beğenilen ilk 10 örgü modeli finale kalacak ve birbirinden güzel hediyeler kazanacak.


Yarışmaya nasıl katılacaksınız?

* 0-12 yaş bebek ve çocuklar için markaları ne olursa olsun herhangi bir örgü ipliğiyle kazak, yelek, şapka, süveter, atkı veya eldiven gibi istediğinizi örün. Ördüğünüz ürünü, 15 Aralık’a kadar; ad soyadı, telefon ve adres bilgilerinizle birlikte, Alize Pazarlama Tekstil San. ve Tic. Ltd., Metropol Center, K:11, D:44 Merter, 34010 İstanbul, Tel: 0212 481 75 20 adresine gönderin.

* Dikkat etmeniz gereken tek kural, kullanacağınız ipliğin yeni olması yani daha önce kullanıp sökülmüş bir iplik olmaması gerekiyor.


Ödüller :

• İlk 10 finaliste Alize Hediye Sepeti ve Burda Dergisi’nin 1 yıllık abonelik
• Gönderen ilk 100 kişiye Alize Örgü iplikleri
• Gönderilen modellerin Alize Bebe Dergisi’nde yayınlanma şansı


Tekrar merhaba

Bloga yazmayalı nerdeyse 1 seneyi geçmiş. Ortalıklarda görünmememin hayırlı ve güzel bir sebebi vardı : 12 agustos 2009'da tek yumurta ikizi erkek bebeklerim Çağlar ve Doruk ailemize katıldılar, geçtiğimiz hafta 3 aylık oldular :)

Hamileliğim biraz zor geçti, bu süre içinde bi de taşındık. Bıdıklar da biraz fazla gazlı olunca internet dünyasından epey uzakta kaldım. Gaz sorunumuz bitti mi, hayır malesef hala bitmedi. Umarım ilerleyen haftalarda bu sorunu hallederiz. Şurup, rezene çayı, masaj bi şekilde idare ediyoruz.

Örgü kıyafetlerimizi -yapılışlarını malesef bilmiyorum - fikir vermesi açısından sizlerle paylaşıyorum.

Hediye Gelen Yeleklerimiz








Babaannemizin ördükleri







Hobi Olarak Eski Kasetten Çanta

Hobi Olarak Eski Kasetten Çanta

eski kasetlerden çantada yapmışlar :)

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks Design