5 Aralık 2009 Cumartesi

EL işi anlatımlı örgü elbise modeli

EL işi anlatımlı örgü elbise modeli
Yapılışı: 53 cm zincir çekile- i rek 4 adet zincirle geri dönülür. Her sıra başına 3′er zincirle dönüş yapılır.
1. sıra: 1 adet 3′lü trabzan yapılıp 1 zincir çekilir, 1 zincir atlanır, 1 adet 3′lü trabzan şeklinde sıra tamamlanır.
2. sıra: 3 adet zincir çekilir. 1 adet sık iğne yapılır, 3 adet zincir çekilirek bu şekilde sıra tamamlanır.
3. sıra: 1 adet sık iğne yapılır, 5 adet zincir çekilir, 1 zincir atlanarak 1 adet sık iğne batırılır, 5 adet zincir çekilerek bu şekilde sıra tamamlanır.
4. sıra: Üst sırada 5 adet çekilen zincir içine sık iğne batırılır, diğer 5 zincir içine 8 adet 3′lü trabzan yapılarak bu şekilde sıra tamamlanır.
5. sıra: Zincirlerin içine sık iğne batırılır, trab-zanların üzerine 7 adet oya örülür ve bu şekilde sıra tamamlanır.
6. sıra: 1 adet trabzan yapılır. 5 adet zincir çekilir, 2 atlanarak 3. üzerine trabzan batırılır. 5 zincir çekilir, 1 atlanarak 1 adet trabzan batırılır, 5 adet zincir çekilir, 2 atlanarak 3. üzerine trabzan batırılır, 5 zincir çekilir ve sıra tamamlanır. 7. sıra: 1 adet sık iğne batırılır, 8 trabzan yapılır, 1 sık iğne batırılır, 4 zincir çekilir, 1 sık iğne batırılır — ve bu şekilde sıra tamamlanır. : 24 cm olana kadar aynı şekilde örülür. Son sırada 5′er zincir ‘::”çekilerek batırılır. Daha sonra elbisenin beden kısmına geçilir. Sonraki sırada 5 zincirin içlerine 4′er adet trabzan yapılır.
Daha sonra 3 zincir çekilerek 1 trabzan batırılır, 3 atlanır, 4. trabzana 3 sık iğne batırılır, 2 zincir çekilir, 3 sık iğne batırılır şeklinde sıra tamamlanarak 5 sıra aynı şekilde örülür. Diğer sırada yanlardan l’er ilmek kesilir. 4 sıra kesme işlemi yapılmadan örülür. 5. sırada yanlardan l’er ilmek arttırılır. 6 sıra örülerek kol evi için yanlardan toplam 6 sırada l’er ilmek kesilir. 3 eşit parçaya ayrılarak ortadaki ilmekler yaka için bitirilir. Omuzlar 7′şer sıra daha örülerek bitirilir.
KOLLAR: 30 cm zincir çekilerek elbisenin etek ucunda uygulanan model aynı şekilde yapılır. j 10 cm örülerek son sırada 5′er zincir çekile- jsj rek batırılır. Sonraki sırada 5 zincirin içlerine *P 4′er adet trabzan yapılarak bu şekilde sıra örülür. Daha sonra her sırada yanlardan fg/gmm l’er ilmek arttırılacak şekilde 3 zincir çeki-r^ lerek 1 trabzan batırılır, 3 atlanır, 4. trabza-na 3 sık İğne batırılır, 2 zincir çekilir, 3 sık iğne batınlarak sıra tamamlanarak 15 cm örülür. Her sırada l’er ilmek kesilerek toplam 40 cm’e tamamlanarak bitirilir.KENAR OYALARI: Kol ke-25™ narlarına ve etek uçlarına oya ya pılarak bitirilir. 6 adet zincir çekilerek 2 ilmek atlanıp sık iğne şeklinde batınlarak sıra tamamlanır. Üzerine sık iğne batınlarak bitirilir.
KEMER: 9 adet zincir çekilerek 7 adet 3′lü trabzan batırılır. 1.5 metre örülerek bitirilir.

Haroşa bebek patiği, bebek patik modeli

Haroşa bebek patiği, bebek patik modeli


Topuklu dantel ayakkabı modeli, dantel ayakkabı

Topuklu dantel ayakkabı modeli, dantel ayakkabı

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks Design