25 Şubat 2010 Perşembe

Dantel Havlu Kenarı Modeli

Dantel Örgü

Oya Havlu Kenarı

Zarif Dantel Örnekleri

Elişi Örnekleri

Peçete Kenar Dantel Örnekleri

Kenar Oya Örnekleri

Örgü Panço

İğne Oyası Örnekleri

Dantel Vitrin Örnekleri

Mekik Oya Örnekleri

Tülbent Oya Örnekleri

Dantel Elişi Örnekleri

Dantel Patik Örnekleri

Renkli Örgü Örnekleri

Evimizin Dekorasyonu’nda Perde Seçiminin Önemi



Hiç kuşkusuz evimizin estetik görüntüsünde perde çok önem taşır.
Evinizi değiştirmek istediğinizde yapmanız gereken ilk şey, perdelerinizi değiştirmektir. Peki perdelerinizi neye göre seçeceğinizi biliyor musunuz?
İşte size Perde seçmenin püf noktaları.
Eski tarz evlerder sık sık karşılaşılan köşeli ya da çok yüksek tavanlı pencereler bazen sorun yaratabilir. Ancak küçük bir kaç detayla bu sorunu halledebilirsiniz.
1. Köşe pencerenizde bir odak noktası oluşturabilirsiniz. Rustik perde boruları, çiçek desenli perdeler ve şık tüllerle bu bölüm olduğundan daha sıcak ve davetkar görünecektir.
2. Sade plise perdeler, köşe pencereler için iddiasız bir çözüm olabilir. Köşeli perde boruları ve kendinden büzgülü hazır perdelerle ekonomik çözümler yaratanilirsiniz.
3. Yüksek tavanlı ve pencereli yatak odanız varsa, klasik model perdeleri tercih edin.
4. Tüm köşe duvarınızı perde ile kapatmak istemiyorsanız, perde borularınızı şık bitiş süsleri ve püsküllerle tamamlayarak perdelerinizin gereksiz yere duvara taşmasını engelleyebilirsiniz.
Farklı detaylar kullanarak perdelerinizi daha kişisel ve size özel yapabilirsiniz.
5. Perdelerinizi sabitlemek için renkli perde mıknatısları kullanabilir ya da ahşap perde ambranslarını boyayarak farklı bir aksesuar elde edebilirsiniz.
6. Kadife ya da ipek kurdelelerle farklı yükseklikte bağlayacağınız perdeleriniz daha etkileyici bir atmosfer yaratacaktır.
7. Yatak odanız için kullanacağınız , her iki tarafı da farklı çiçek desenli perde kumaşı, size mevsim değişikliklerinde avantaj yaratabilir.
8. Farklı kumaşları birlikte kullanabilirsiniz. Örneğin; çizgili ve çiçekli kumaşlarla dengeli bir kır evi havası yaratabilirsiniz.
9. Düz ve kalın perde kumaşlarını klasik biçimde tavandan yere kadar sarkıtarak kullanabilirsiniz. Alta asacağınız tüller daha elegan bir hava yaratır.
Pencerelerinizi farklılaştırmak istiyorsanız pek çok seçeneğiniz var. Aynı mekanda birden fazla pencere formu varsa veya bir çatı penceresine perde asmanız gerektiğinde, bunu bir sorun olarak görmeyin. Basit ve ekonomik çözümlerle üstesinden gelebilirsiniz.
10. Pencerelerinize tül yerine şimdilerde çok moda olan saten ip perdeler asabilirsiniz. Piyasada farklı renk alternatifleri bulunan ip perdelerinizi üzerine asacağınız kristal boncuk, püskül ya da renkli taşlarla süsleyeblirsiniz. 11. Pencereleriniz hemen yatağın ya da kanepenin yanından başlıyorsa bu durumda iki taraflı güneşlikler yerine iki kat ince tül asmanız daha uygun bir çözüm. Biraz hareket katmak için üstteki katı, tek tarafta şık bir renso veya braçol ile toplayabilirsiniz.
12. Çatı odalarının pencereleri farklı formlarda olabilir. Özellikle eğimli ve açılı pencereleri örtmek için pencereye sabitlenen panel perdelerden yararlanabilirsiniz. Pencerenin iki yanından asacağınız güneşlikleri nevresin takımlarınızla bütünlerseniz, daha etkileyici bir hava yaratırsınız.

Kendin Yap: Krapon Kağıdından Çiçekler


Burada gördüğümüz çiçekler düğün mekanını süslemek amacıyla oluşturulmuş. Sizde parti ve davetlerinizde bu fikri kullanabilirsiniz.

Evinizde Örgüye Yer Açın









Çok araştırdığım için olarak az çok dekorasyon hakkında bazı öngörüler ediniyorum. Bu tarz ev dekorları çok yakında bizde de moda olmaya başlayacak, hala tek tip evlerden kurtulamamış olsak da. Genelde bizim dekorlarımız çoğunlukla satın alınmaya bağlı oluşturuluyor ve dolayısıyla herkeste benzer görüntüler ortaya çıkıyor. Ancak yabancı dekorasyonlarda böyle değil. Daha çok dönüştürme yenileme başkalaştırma yöntemlerine başvurulduğu için, hiç bir ev diğerine benzemiyor ve kişiye özel oluyor. Kendi yapacağınız birkaç parça yastık örtü, seçip hazırlayacağınız tablo aksesuar vs evinizi size özel kılacaktır. E tabi bir renklendirecek. Hadi bakalım. Kaynak

2010 Bahar Gelinlikleri






JLM Couture'ın tüm modellerine buradan ulaşabilirsiniz.

Pierre Cardin İ.ç Çamaşırları











İÇ GİYİM NASIL YIKANIR ?
İç çamaşırlarınızı yıkarken bu tip giysilerin hassas olduklarını ve özen gerektirdiklerini unutmamalısınız. İyi bir bakım size yıllarca bitmeyen bir beraberlik olarak geri dönecektir.
Çamaşırlarınızı bir ya da iki kez giydikten sonra yıkayın. Kirlenmesini beklemeyin.
Narin kumaşlardan üretilmiş çamaşırlarınızı mutlaka elde ve şampuanla yıkayın. Eğer mutlaka makinada yıkamak istiyorsanız, günlük olarak kullandığınız ve kısmen daha dayanıklı olduğunu düşündüğünüz çamaşırlarınızı, yıkama torbası kullanarak, düşük ısıda yıkayın.
Asmadan sererek kurutun. Kurutma işlemi esnasında modelin uygunsuz bir kıvrımda kurumamasına özen gösterin, kırışan ya da katlanan yeri varsa elle düzelterek kurumaya bırakın.
Eğer silikonlu (kaymaz plastik şerit kaplanmış) straplez ya da benzeri tipte çamaşırlarınızı sadece hafif ılık sıda elde yıkayın. Isı silikonların özelliğini yitirmesine yolaçabilir

Ortanca'dan Gelin Çiçeği

Çok güzel olmuş değil mi? kaynak

Düğün Masası dekorasyonu: Retro Dizayn



Retro dekorasyonunu çok seviyorum ve hatta bu konuda dönüşümlere başladım. Siz de böyle dekorlardan hoşlanıyorsanız, organizasyon firmanıza böyle bir masa talep edebilirsiniz. Kaynak

Beyaz ve Ferah Odalar






















Flickr'da bulduğum bu resimler bir yazlığa ait. Vintage esintilerinin kullanıldı ve doğal natürel renklerin hakim olduğunu görüyoruz. Her obje beyaz olsa da beyazın da tonlamaları mevcut. Özellikle hasır görünümlü halı odayı tamamlamış. Bir de taze çiçeklerin, sarımsağın bile dekoratif obje olarak kullanıldığını görüyoruz. Bu tarz tasarımlardan hoşlananlar için çok daha fazla resim burada.

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks Design