20 Aralık 2009 Pazar

Hobi Olarak Eski Kasetten Çanta

Hobi Olarak Eski Kasetten Çanta

eski kasetlerden çantada yapmışlar :)

Yer Elmasının Salatası :)

Yer Elmasının Salatası :)

Hiç yer elması yedinizmi? Ben maalesef çok geç keşfedim. Çok hafif bir tadı var. Fosfor, demir, kalsiyum ile A ve C vitaminleri açısından zengin olan yer elması, pişmiş yada çiğ olarak yenilebiliyor.
4 kişilik
Malzemesi
yarım kg yer elması
yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 havuç
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım limon suyu
tuz, pulbiber

Yer elmasını temizleyin. İnce ve uzun çubuklar şeklinde doğrayın. Salata kasesine alın. Üzerine cevizi serpiştirin.
Havucu rendeleyip salataya ilave edin ve harmanlayın.
Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve pulbiberi ilave edip tekrar harmanlayıp servis yapın...

Resimli açıklamalı patik yapılışı

Resimli açıklamalı patik yapılışı














üstten 60 ilmekle başadım. 3 sıra ördüm sonra kenarları eşit bırakıp( 23 ilmek), ortadan kestim( 14 ilmek), sonraki sırada kestiğim ilmekleri tekrar attım( 14 ilmek). yine 3 sıra ördüm.23 ilmek örüp 1 ilmeği aldım renkli ipten bir ilmeğe 5 ilmek cıkardım sonra 1 ilmek krem ördüm aralarında. 7 kere tekrarlıyorum ön tarafı düz arkası haroşa oluyor ip hep arkaya gelecek. 8 sıra örüp alttan yine ortada 8 ilmek kalacak şekilde bir ordan bir diğer taraftan toplayarak bitiriyorum...

Gazozlu Poğaça Tarifi Resimli

Gazozlu Poğaça Tarifi Resimli

Açıklama :
Dünkü mönümde vazgeçilmezim,gazozlu poğaçalar da vardı..Günlerce tazeliğini koruyabilen,çok hafif bir tada ve yumuşaklığa sahip,leziz bir alternatif..Gazoz ekleyince hamur pamuk gibi oluyor,keşfettiğimden beri müptelasi olduk diyebilirim..Mutlaka misafirlerim geldiğinde mönümde bulundurduğum bir hamur işi,içine her çeşit harc çok yakışıyor bilhassa kıyma,peynir,patates,patlıcan....Nasıl seviyorsanız..
İşte b enim poğaçalarım sırrı bu Gazoz
hamurunuz 4 katına kadar çıkabiliyor..
Kibeleme teşekkürler..
Bilgiler:Kullanılan Malzemeler:
Zorluk Derecesi:
Kolay
  1. Malzemeler:
  2. 1 su bardağı oda ısısında sade gazoz
  3. çamlıca marka vb.
  4. yarım su bardağı su
  5. 250 gr tereyağı oda ısısında
  6. 30 gr yaş maya veya
  7. 1 çorba kaşığı toz maya
  8. 1 çorba kaşığı şeker
  9. 1 tatlı kaşığı tuz
  10. un
  11. İçine: peynir maydanoz karışımı vb.
  12. Üzerine:
  13. yumurta sarısı
  14. çörek otu vb.
  15. ben nane ve kekik ekliyorum harika oluyor
Tarifin Hazırlanışı
  1. Yapılışı:
  2. Yoğurma kabına gazoz,su, maya, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir elle yoğurulur. 250 gr oda ısısında tereyağı eklenir tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. yarım saat mayalanır. hamur 4 parçaya ayrılır her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır bıçakla veya hamur ruletiyle 8 üçgen parçaya kesilir. hazırlanan iç yerleştirilir sigara böreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir 30 dakika mayalanır. önceden ısınmış 185 derecede pişirilir.
  3. not: Gazoz bardağa konmadan önce kendi şişesinde oda ısısında bekleyene kadar açılmamalı. gazozun gazının gitmemesi gerekiyor..

Yer Elmasının Salatası :)

Yer Elmasının Salatası :)

Hiç yer elması yedinizmi? Ben maalesef çok geç keşfedim. Çok hafif bir tadı var. Fosfor, demir, kalsiyum ile A ve C vitaminleri açısından zengin olan yer elması, pişmiş yada çiğ olarak yenilebiliyor.
4 kişilik
Malzemesi
yarım kg yer elması
yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 havuç
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım limon suyu
tuz, pulbiber

Yer elmasını temizleyin. İnce ve uzun çubuklar şeklinde doğrayın. Salata kasesine alın. Üzerine cevizi serpiştirin.
Havucu rendeleyip salataya ilave edin ve harmanlayın.
Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve pulbiberi ilave edip tekrar harmanlayıp servis yapın...

Köstebek pasta tarifi, resimli köstebek pasta yapılışı

Köstebek pasta tarifi, resimli köstebek pasta yapılışı

  1. Keki için:
  2. 4 Yumurta
  3. 1 su bardağı toz şeker
  4. 1.5 su bardağı Un
  5. 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  6. 5 yemek kaşığı kakao
  7. 1 paket vanilya
  8. 1 paket Kabartma Tozu
  9. Kreması için:
  10. 1 kilo süt
  11. 10 yemek kaşığı şeker
  12. 8 yemek kaşığı Un
  13. yarım paket margarin
  14. vanilya
  15. damla sakızı
  16. içi için 1 tane muz
Hazırlık
  1. Önce keki hazırlanıcak..Kekin malzemelerii sırası ile iyice mikserle çırpılır.Sonra yağlanmış 25 cm çapındaki yuvarlak bir tepsiye kek harcı dökülüp.170 derecelik fırında pişirilir.Kürdanla kontrol edildikten sonra hafif ılıdıktan sonra kek ters çevirilir.Sonra keki ortadan ikiye ayırın.İple kesiyorum ben..
Tarifin Hazırlanışı
  1. Sonra KRemasını hazırlamak için .Tencereye süt,un,şeker eklenip mikserler hafif topağı gidene kadar çırpılır .Sonra ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Piştikten sonra içine margarin,vanilya ve damla sakızı ilave edilir.Mikserle yaklaşık 10 dk iyice çırpılır.
  2. Sonra derin bir çukur borcama yada herhangi derin birşeye..İçini güzelce margarınle yağlayın yapışmaması için .ikiye ayırdığımız kekin alt parçasını bu borcamın içine oturtun.Biraz kırılabilir kek ama hiç önemli değil.İyice çukur borcamı parmaklarınızla bastırarak keki şekillendirin çanak gibi..Sonra hazırlamış olduğumuz kremayı bu çukura yarısını dökün sonra ortasına dilimlenmiş muzları atın ve dkalan muhallebiyide dökün.Sonra kekin üst parçasını kremanın üzerine kapatın .Kenarlerından fazlalık kekleri güzelce kesin yuvarlak bir kapak olsunn.Sonra üzerine streç folyo ile sarıp.1 gece dolapta bekletilir.Servis yapılmadan 1 saat önce pasta başka bir düz bir borcama ters çevirilir...

Gazozlu Poğaça Tarifi Resimli

Gazozlu Poğaça Tarifi Resimli

Açıklama :
Dünkü mönümde vazgeçilmezim,gazozlu poğaçalar da vardı..Günlerce tazeliğini koruyabilen,çok hafif bir tada ve yumuşaklığa sahip,leziz bir alternatif..Gazoz ekleyince hamur pamuk gibi oluyor,keşfettiğimden beri müptelasi olduk diyebilirim..Mutlaka misafirlerim geldiğinde mönümde bulundurduğum bir hamur işi,içine her çeşit harc çok yakışıyor bilhassa kıyma,peynir,patates,patlıcan....Nasıl seviyorsanız..
İşte b enim poğaçalarım sırrı bu Gazoz
hamurunuz 4 katına kadar çıkabiliyor..
Kibeleme teşekkürler..
Bilgiler:Kullanılan Malzemeler:
Zorluk Derecesi:
Kolay
  1. Malzemeler:
  2. 1 su bardağı oda ısısında sade gazoz
  3. çamlıca marka vb.
  4. yarım su bardağı su
  5. 250 gr tereyağı oda ısısında
  6. 30 gr yaş maya veya
  7. 1 çorba kaşığı toz maya
  8. 1 çorba kaşığı şeker
  9. 1 tatlı kaşığı tuz
  10. un
  11. İçine: peynir maydanoz karışımı vb.
  12. Üzerine:
  13. yumurta sarısı
  14. çörek otu vb.
  15. ben nane ve kekik ekliyorum harika oluyor
Tarifin Hazırlanışı
  1. Yapılışı:
  2. Yoğurma kabına gazoz,su, maya, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir elle yoğurulur. 250 gr oda ısısında tereyağı eklenir tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. yarım saat mayalanır. hamur 4 parçaya ayrılır her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır bıçakla veya hamur ruletiyle 8 üçgen parçaya kesilir. hazırlanan iç yerleştirilir sigara böreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir 30 dakika mayalanır. önceden ısınmış 185 derecede pişirilir.
  3. not: Gazoz bardağa konmadan önce kendi şişesinde oda ısısında bekleyene kadar açılmamalı. gazozun gazının gitmemesi gerekiyor..

İki renkli kek yapılışı, kek tarifi

İki renkli kek yapılışı, kek tarifi

Bunu ilk kez denedim. Çok güzel oldu tavsiye ederim. Yalnız ilk denemem olduğu için şekli kitaptakinden farklı oldu. Orada çizgiler daha bi yuvarlak.

250 gr. margarin
1 yumurta
1 su bardağı tozşeker (küçük su bardağı)
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
Aldığı kadar un
Kabartma tozu

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtayı ve şekeri karıştırın. Aldığı kadar un ve kabartma tozunu koyup ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün. Bir yarısına kakaoyu iyice yedirin. Hamurları yarım saaat dinlendirin. Açık renk ve kakaolu hamuru ayrı ayrı dikdörtgen şeklinde yarım cm. kalınlığında elinizle açın. Üstüste koyun. Sıkı bir rulo haline getirin.


Dolapta yarım saat bekletin. Tarifte böyle diyordu ama, ben bu bekletmelerin hiç birini yapamadım çünkü acelem vardı. 1 cm. kalınlığında kestiğiniz ruloları tepsiye dizin. Fırında üzeri fazla kızarmadan pişirin...
Afiyet Olsun...

Köstebek pasta tarifi, resimli köstebek pasta yapılışı

Köstebek pasta tarifi, resimli köstebek pasta yapılışı

  1. Keki için:
  2. 4 Yumurta
  3. 1 su bardağı toz şeker
  4. 1.5 su bardağı Un
  5. 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  6. 5 yemek kaşığı kakao
  7. 1 paket vanilya
  8. 1 paket Kabartma Tozu
  9. Kreması için:
  10. 1 kilo süt
  11. 10 yemek kaşığı şeker
  12. 8 yemek kaşığı Un
  13. yarım paket margarin
  14. vanilya
  15. damla sakızı
  16. içi için 1 tane muz
Hazırlık
  1. Önce keki hazırlanıcak..Kekin malzemelerii sırası ile iyice mikserle çırpılır.Sonra yağlanmış 25 cm çapındaki yuvarlak bir tepsiye kek harcı dökülüp.170 derecelik fırında pişirilir.Kürdanla kontrol edildikten sonra hafif ılıdıktan sonra kek ters çevirilir.Sonra keki ortadan ikiye ayırın.İple kesiyorum ben..
Tarifin Hazırlanışı
  1. Sonra KRemasını hazırlamak için .Tencereye süt,un,şeker eklenip mikserler hafif topağı gidene kadar çırpılır .Sonra ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Piştikten sonra içine margarin,vanilya ve damla sakızı ilave edilir.Mikserle yaklaşık 10 dk iyice çırpılır.
  2. Sonra derin bir çukur borcama yada herhangi derin birşeye..İçini güzelce margarınle yağlayın yapışmaması için .ikiye ayırdığımız kekin alt parçasını bu borcamın içine oturtun.Biraz kırılabilir kek ama hiç önemli değil.İyice çukur borcamı parmaklarınızla bastırarak keki şekillendirin çanak gibi..Sonra hazırlamış olduğumuz kremayı bu çukura yarısını dökün sonra ortasına dilimlenmiş muzları atın ve dkalan muhallebiyide dökün.Sonra kekin üst parçasını kremanın üzerine kapatın .Kenarlerından fazlalık kekleri güzelce kesin yuvarlak bir kapak olsunn.Sonra üzerine streç folyo ile sarıp.1 gece dolapta bekletilir.Servis yapılmadan 1 saat önce pasta başka bir düz bir borcama ters çevirilir...

Yumurtalı ekmek, Yumurtalı ekmek yapımı

Yumurtalı ekmek, Yumurtalı ekmek yapımı

Önce ekmekleri kesin. Sucukları dilimleyin. Kaşar peynirini (1 komposto kasesi dolusu)rendeleyin. Çukurca bir kaba ekmek sayısına göre (9-10 dilim falan) yapacaksanız 2 yumurta, daha fazla yapacaksanız 3 yumurta kırın. Kaşar peynirini, kırdığınız yumurtaların içine koyup iyice karıştırın. Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün daha sonra 1,2 dilim sucuk koyun. 190 dereceli (alt-üst) fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin...
Afiyet Olsun...

İki renkli kek yapılışı, kek tarifi

İki renkli kek yapılışı, kek tarifi

Bunu ilk kez denedim. Çok güzel oldu tavsiye ederim. Yalnız ilk denemem olduğu için şekli kitaptakinden farklı oldu. Orada çizgiler daha bi yuvarlak.

250 gr. margarin
1 yumurta
1 su bardağı tozşeker (küçük su bardağı)
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
Aldığı kadar un
Kabartma tozu

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtayı ve şekeri karıştırın. Aldığı kadar un ve kabartma tozunu koyup ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün. Bir yarısına kakaoyu iyice yedirin. Hamurları yarım saaat dinlendirin. Açık renk ve kakaolu hamuru ayrı ayrı dikdörtgen şeklinde yarım cm. kalınlığında elinizle açın. Üstüste koyun. Sıkı bir rulo haline getirin.


Dolapta yarım saat bekletin. Tarifte böyle diyordu ama, ben bu bekletmelerin hiç birini yapamadım çünkü acelem vardı. 1 cm. kalınlığında kestiğiniz ruloları tepsiye dizin. Fırında üzeri fazla kızarmadan pişirin...
Afiyet Olsun...

Yumurtalı ekmek, Yumurtalı ekmek yapımı

Yumurtalı ekmek, Yumurtalı ekmek yapımı

Önce ekmekleri kesin. Sucukları dilimleyin. Kaşar peynirini (1 komposto kasesi dolusu)rendeleyin. Çukurca bir kaba ekmek sayısına göre (9-10 dilim falan) yapacaksanız 2 yumurta, daha fazla yapacaksanız 3 yumurta kırın. Kaşar peynirini, kırdığınız yumurtaların içine koyup iyice karıştırın. Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün daha sonra 1,2 dilim sucuk koyun. 190 dereceli (alt-üst) fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin...
Afiyet Olsun...

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks Design