27 Ocak 2010 Çarşamba

Abajur Dekoru



Abajur , akşam saatlerinde kendiminizi daha huzurlu hissetmenizi sağlayan aydınlatma yöntemidir. Ev dekorasyonun en önemli detaylarından biride hiç şüphesiz aydınlatmadır. Evinizi sıcak ve keyifli hale getirmek için sehpaların üzerlerine konulan veya evin bir köşesinde duran abajur modelleri gün geçtikçe daha moda haline gelmeye başladı.

Günümüzde aydınlatma dekorasyonun bir parçası olan abajur, Fransızca “abat-jour” kelimesinden gelmektedir. Işığı bir yere toplamak, doğrudan doğruya gözlere vurmasını önlemek için kullanılan, kâğıt, kumaş, maden veya renkli camdan yapılmış lamba siperi anlamına gelmektedir.

Abajur modelleri modern ve klasik olarak gruplandırılabilir. Salonunuzda kullanacağınız ayaklı abajur modelleri akşamları huzurlu bir hava katacaktır. Klasik bir salona sahipseniz kristal abajur modellerini deneyebilirsiniz. Yatak odasında kullanacağınız klasik abajurler odaya daha loş ve romantik bir hava katacaktır. Çocuk odalarında kullanılabildecek oyuncak abajur modelleri odaya daha şirin bir hava katacaktır

0 yorum:

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks Design